Ekonomi

Trabzon Et ve Süt Kurumu Kombinasyonu, 97 Ton Et ve 7,5 Ton Süt Ürününü Tüketiciyle Buluşturdu

Trabzon’da bu yıl nisan ayında hizmete giren Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası, bugüne kadar yaklaşık 97 ton karkas et ve 7 bin 500 kg süt ürününü tüketiciyle buluşturdu.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 45 milyon TL’lik yatırım projesi olan Et ve Süt İşletmesi Trabzon Et Kombinasyonu, eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından 25 Nisan 2023’te açıldı. ve Altyapı, günde 40 büyükbaş ve 70 küçükbaş bölümü içermektedir. yapılabilir.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ve İl Müdür Yardımcısı Süleyman Boz, Trabzon Et Kombinasını ziyaret ederek, Trabzon’un ihtiyacı için biçerdöverde kesim yapılacağını söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nin ilk et kombinasyonunu Trabzon’da açan Et ve Süt Kurumu, bölgeye tam kapasite hizmet veriyor.

Et fiyatlarını düzenlemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Et ve Süt Kurumu, Trabzon hinterlandındaki illerde (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu) ihale ve cari satış yöntemiyle. sağlar.

Trabzon Kombinaları açıldığı günden itibaren hayvan kesimlerine devam etmektedir. 18.770 metrekare alana sahip, günlük 40 büyükbaş ve 70 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Et ve Süt Kurumu Trabzon Kombinası, Trabzon başta olmak üzere bölgede besiciliğe katkı sağlamak amacı ile hizmet vermektedir.

Et ve süt ürünlerini kasaplar vasıtasıyla uygun fiyatlara tüketicilere ulaştırdıklarını kaydeden Trabzon Biçerdöver Müdürü Dr. Serkan Kumaş, “Geçtiğimiz aylarda hizmete giren ve işletme onayının ardından çalışmaya başlayan Biçerdöverimiz yaklaşık 1000 lira kazandırdı. 97 ton karkas et ve 7 bin 500 kg süt ürünleri tüketiciye.Kombi soğuk hava depolarının kapasitesi 430 ton olup, antrepolarımızın doluluk oranı yaklaşık yüzde 80’dir.Kasaplar,kaliteli et ve süt ürünlerini uygun fiyatlarla sürekli olarak tüketicilerimizle buluşturmaktadır. Ayrıca Kombinemiz et ve et ürünlerini ihale usulü ve cari satışları ile kesim temsilcilerine ulaştırmaktadır. Bu kapsamda Trabzon Kombinası 65 çalışanı ile bölgenin mevcut kasaplık gücünü, et üretim ve tüketim ihtiyacını karşılayarak bölgeye hizmet etmeye devam edecektir” dedi. – TRABZON

artukluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu